Wybieramy dobry piec konwekcyjno-parowy do restauracji

  

Przymierzasz się do otwarcia własnej restauracji? Poszukujesz solidnego i niezawodnego sprzętu, który wesprze pracę Twojej załogi? Zobacz, jaki piec konwekcyjno-parowy sprawdzi się w Twoim biznesie. Poznaj aspekty, które warto wziąć pod uwagę, decydując się na jego zakup.

 
Zobacz, jaki piec konwekcyjno-parowy sprawdzi się w Twoim biznesie.

zdjęcie przesłane przez reklamodawcę

Piec konwekcyjno-parowy – jakie są jego największe zalety?

Do największych zalet płynących z codziennego stosowania pieców konwekcyjno-parowych znajduje się:

-wsparcie w pracy – piec konwekcyjno-parowy wspiera kucharza w codziennej pracy, odciąża go i pozwala zaoszczędzić czas – zwłaszcza gdy przed zespołem obiad dla 60 osób;

-duża oszczędność – nie tylko energii, ale również wody (nawet do 40%); piec konwekcyjno-parowy ogranicza czas niezbędny do obróbki termicznej;

-ograniczenie zastosowania tłuszczu – dania są zdrowsze i lżejsze dla wątroby; w piecu konwekcyjnym ilość zastosowanego tłuszczu jest symboliczna w porównaniu z tradycyjnym smażeniem;

-zastąpienie kilku urządzeń jednym – wiele funkcji pozwala ograniczyć liczbę urządzeń stawianych w kuchni i odzyskać cenną przestrzeń;

-pamięć przepisów – wbudowany system pozwala wpisać w pamięć nawet kilkaset przepisów;

-automatyczny system myjący – wspiera załogę w utrzymaniu urządzenia w czystości;
 

Piec Professional „NEPTUN” – średniobudżetowa opcja o wszechstronnych właściwościach

Poszukujesz uniwersalnego sprzętu, który pozwoli Ci nie tylko piec, smażyć i grillować, ale także gotować na parze, rozmrażać, blanszować i dusić potrawy? Do Twojej restauracji może świetnie się sprawdzić piec Professional „Neptun”, dostępny w sklepie internetowym GastroProdukt.pl. Urządzenie składa się z 6 pojemnych półek. Piec konwekcyjno-parowy ma wyprofilowane łopatki wentylatora z autorewersem. Cechuje go optymalny rozkład temperatury w komorze. Elektroniczny panel dotykowy z wbudowanymi dziewięcioma programami ułatwia obsługę. Za bezpieczeństwo odpowiada podwójna szyba atermiczna. Łatwo kontrolować optycznie poziom pieczenia dzięki lampom halogenowym zamontowanym wewnątrz pieca. Trzy tryby pracy, takie jak para, gorące powietrze lub miks obu, wspierają dopasowanie warunków pieczenia do rodzaju potrawy. Moc działania wynosi 7,65 kW.
 
Do Twojej restauracji może świetnie się sprawdzić piec Professional „Neptun”, dostępny w sklepie internetowym GastroProdukt.pl.

zdjęcie przesłane przez reklamodawcę


Piec konwekcyjno-parowy z półki premium – produkt z linii GOURMET STAR 2 621 

Masz większy budżet i zależy Ci na zakupie pieca konwekcyjno-parowego klasy premium? Świetnym wyjściem będzie produkt z linii Gourmet Star 2 621, wykonany ze stali nierdzewnej, o mocy 17,5 kW. Wyposażony w szereg praktycznych funkcji stanowi jeden z chętniej nabywanych sprzętów. Elektronicznie sterowany system wtrysku wody do komory pieca stanowi jego cechę rozpoznawczą. Opcja rozpylania wody za pośrednictwem dyszy pozwala uzyskać mgiełkę. Istotna jest także możliwość nagrzania komory jeszcze przed wystartowaniem z gotowaniem. Za zakupem tego pieca przemawia bogaty wybór trybów pieczenia jak również wygodny dotykowy panel sterowania LCD. Nowoczesna forma sterowania uprzyjemnia proces przygotowywania potraw. Specjalna powłoka na szkle ogranicza straty ciepła w czasie pieczenia i poprawia parametry izolacji termicznej. Wpływa również pozytywnie na oszczędzanie energii elektrycznej. Osoba obsługująca piec, pomoc kuchenna, kucharz czy szef kuchni, mogą wybierać spośród pięciu prędkości przepływu ciepła. Piec konwekcyjno-parowy świetnie nadaje się do przygotowywania potraw na bazie drobiu, ryb, ziemniaków, jaj, jak również do przyrządzania słodkości. Ciekawą opcją jest możliwość zapisania w pamięci aż 500 przepisów. Gotowanie sous vide w zakresie od 30ºC do 100ºC na pewno zadowoli wielu szefów kuchni. Za sprawą swobodnej regulacji wilgotności można ograniczyć wysychanie potraw. Po intensywnej pracy przychodzi czas na sprzątanie. Z pomocą przychodzi automatyczny system myjący. Patrząc na zakres możliwości tego pieca konwekcyjno-parowego łatwo dojść do wniosku, że zdecydowanie jest on wart swojej ceny.
 

Wersja budżetowa dla małych lokali gastronomicznych – piec konwekcyjno-parowy Lina Basic

Prowadzisz małą burgerownię czy lokal z zapiekankami? Masz ograniczony budżet, ale mimo to chcesz postawić na dobre, niezawodne rozwiązanie? Mamy dla Ciebie rozwiązanie! Piec konwekcyjno-parowy Lina Basic świetnie sprawdza się w przypadku małych, startujących biznesów. Wiąże się ze zdecydowanie niższym progiem wejścia niż zaawansowane urządzenia, warte 20 tysięcy złotych i więcej. Piec konwekcyjno-parowy Lina Basic charakteryzuje się wykonaniem z wysokiej jakości stali nierdzewnej, działaniem w zakresie od 0 do 2300 stopni Celsjusza, timerem pracującym maksymalnie do 120 minut oraz sterowaniem manualnym. Jest idealny do zapiekania bułek oraz mięs. Piec konwekcyjno-parowy wyposażono w dwie grzałki oraz podwójną szybę. Pracuje z mocą równą 2600 W.
 
Podsumowując, piec konwekcyjno-parowy znajduje wszechstronne zastosowanie – zarówno w małych burgerowniach i punktach gastronomicznych, jak również w renomowanych, dużych restauracjach czy firmach cateringowych. Daje możliwość przygotowania potraw z odrobiną tłuszczu, zdrowych i smacznych. Właściwa eksploatacja gwarantuje niską awaryjność urządzenia.

Redakcja poleca

Krupówki - Camera on the promenade in Zakopane Zakopane - widok na deptak Krupówki NOWOŚĆ Widok z Kamery na Jezioro Czorsztyńskie na żywo Widok na Jezioro i zamek w Czorsztynie Szczawnica i widok na Dunajec i tratwy flisaków. Spływ Przełomem Dunajca Kamera turystyczno-pogodowa na przystani flisackiej w Sromowcach Wyżnych zaprasza do podziwiania jednego z najpiękniejszych cudów natury w Polsce – Przełomu Dunajca.Ta niezwykła trasa wodna, poprowadzona przez majestatyczny wąwóz w skałach wapiennych, zachwyca dziewiczym krajobrazem i spektakularnymi widokami na szczyty Pienin, takie jak Trzy Korony czy Sokolica. Spływ tratwami, prowadzony przez doświadczonych flisaków w tradycyjnych strojach, to niepowtarzalne przeżycie – łączące relaks, przygodę i bliskość z naturą.Jak podaje Małopolska Organizacja Turystyczna, ze spływu Przełomem Dunajca można korzystać od kwietnia do końca października, co czyni ją idealnym celem zarówno letnich, jak i jesiennych wycieczek.Dzięki naszej kamerze możesz na bieżąco sprawdzać warunki pogodowe oraz atmosferę na przystani – zanim zdecydujesz się na własną przygodę w sercu Pienin. Zwiedzaj z nami najpiękniejsze zakątki kraju i odkrywaj uroki polskiej natury na żywo. Kamery nad morzem na szeroką plażę i falochrony w Świnoujściu. ŚWINOUJŚCIE - widok na plaże i morze Krynica Morska widok na plażę i morze Krynica Morska - widok na plażę Ustronie Morskie widok z kamery na plażę USTRONIE MORSKIE - widok na plażę  Pogodowa kamera obrotowa prosto z piaszczystej plaży w Ustroniu Morskim. Niezwykle popularnej nadbałtyckiej wsi turystyczno-wypoczynkowej położonej w województwie zachodniopomorskim na wybrzeżu Słowińskim, pomiędzy Koszalinem a Kołobrzegiem. Z tego miejsca prezentujemy ujęcie na zachodnią część plaży w kierunku Sianożęt. Ukazujemy także drewniane Molo Busola przy zejściu numer 7, a patrząc dalej na wschód - kawałek piaszczystej plaży rozciągającej się aż do ujścia rzeki Czerwonej. Zachwycająca lokalizacja, duża baza noclegowa, rozległa plaża oraz wiele atrakcji przyciągają wczasowiczów szczególnie w sezonie letnim. Jest to także bardzo dobre miejsce wypadowe dla poszukujących aktywności pieszych jak i rowerowych. Przez teren gminy Ustronie Morskie przebiega malownicza Międzynarodowa Trasa Rowerowa nr 10 biegnąca wzdłuż brzegu Morza Bałtyckiego. Korzystając z dobrej pogody można również wybrać się w pieszą wędrówkę Międzynarodowym Szlakiem Pieszym - E-9, bądź lokalnymi trasami uwzględniającymi zabytki i pomniki przyrody w tej okolicy. Widok z kamery na Jezioro Solińskie w Bieszczadach. Solina Grupa PKL - Zapora Wodna w Solinie Góra Żar - widok ze szczytu Beskidu Małego Góra Żar - widok na Kozubnik

TOP 5

Waszych ulubionych kamer

WebCamera Media Sp. z o.o.
ul. św. Filipa 23/4
31-150 Kraków

tel. +48 12 442 01 86

webcamera@webcamera.pl

"WEBCAMERA.PL"
ul. Floriańska 9A
34-120 Andrychów