Wybieramy dobry piec konwekcyjno-parowy do restauracji

75
  

Przymierzasz się do otwarcia własnej restauracji? Poszukujesz solidnego i niezawodnego sprzętu, który wesprze pracę Twojej załogi? Zobacz, jaki piec konwekcyjno-parowy sprawdzi się w Twoim biznesie. Poznaj aspekty, które warto wziąć pod uwagę, decydując się na jego zakup.

 
Zobacz, jaki piec konwekcyjno-parowy sprawdzi się w Twoim biznesie.

zdjęcie przesłane przez reklamodawcę

Piec konwekcyjno-parowy – jakie są jego największe zalety?

Do największych zalet płynących z codziennego stosowania pieców konwekcyjno-parowych znajduje się:

-wsparcie w pracy – piec konwekcyjno-parowy wspiera kucharza w codziennej pracy, odciąża go i pozwala zaoszczędzić czas – zwłaszcza gdy przed zespołem obiad dla 60 osób;

-duża oszczędność – nie tylko energii, ale również wody (nawet do 40%); piec konwekcyjno-parowy ogranicza czas niezbędny do obróbki termicznej;

-ograniczenie zastosowania tłuszczu – dania są zdrowsze i lżejsze dla wątroby; w piecu konwekcyjnym ilość zastosowanego tłuszczu jest symboliczna w porównaniu z tradycyjnym smażeniem;

-zastąpienie kilku urządzeń jednym – wiele funkcji pozwala ograniczyć liczbę urządzeń stawianych w kuchni i odzyskać cenną przestrzeń;

-pamięć przepisów – wbudowany system pozwala wpisać w pamięć nawet kilkaset przepisów;

-automatyczny system myjący – wspiera załogę w utrzymaniu urządzenia w czystości;
 

Piec Professional „NEPTUN” – średniobudżetowa opcja o wszechstronnych właściwościach

Poszukujesz uniwersalnego sprzętu, który pozwoli Ci nie tylko piec, smażyć i grillować, ale także gotować na parze, rozmrażać, blanszować i dusić potrawy? Do Twojej restauracji może świetnie się sprawdzić piec Professional „Neptun”, dostępny w sklepie internetowym GastroProdukt.pl. Urządzenie składa się z 6 pojemnych półek. Piec konwekcyjno-parowy ma wyprofilowane łopatki wentylatora z autorewersem. Cechuje go optymalny rozkład temperatury w komorze. Elektroniczny panel dotykowy z wbudowanymi dziewięcioma programami ułatwia obsługę. Za bezpieczeństwo odpowiada podwójna szyba atermiczna. Łatwo kontrolować optycznie poziom pieczenia dzięki lampom halogenowym zamontowanym wewnątrz pieca. Trzy tryby pracy, takie jak para, gorące powietrze lub miks obu, wspierają dopasowanie warunków pieczenia do rodzaju potrawy. Moc działania wynosi 7,65 kW.
 
Do Twojej restauracji może świetnie się sprawdzić piec Professional „Neptun”, dostępny w sklepie internetowym GastroProdukt.pl.

zdjęcie przesłane przez reklamodawcę


Piec konwekcyjno-parowy z półki premium – produkt z linii GOURMET STAR 2 621 

Masz większy budżet i zależy Ci na zakupie pieca konwekcyjno-parowego klasy premium? Świetnym wyjściem będzie produkt z linii Gourmet Star 2 621, wykonany ze stali nierdzewnej, o mocy 17,5 kW. Wyposażony w szereg praktycznych funkcji stanowi jeden z chętniej nabywanych sprzętów. Elektronicznie sterowany system wtrysku wody do komory pieca stanowi jego cechę rozpoznawczą. Opcja rozpylania wody za pośrednictwem dyszy pozwala uzyskać mgiełkę. Istotna jest także możliwość nagrzania komory jeszcze przed wystartowaniem z gotowaniem. Za zakupem tego pieca przemawia bogaty wybór trybów pieczenia jak również wygodny dotykowy panel sterowania LCD. Nowoczesna forma sterowania uprzyjemnia proces przygotowywania potraw. Specjalna powłoka na szkle ogranicza straty ciepła w czasie pieczenia i poprawia parametry izolacji termicznej. Wpływa również pozytywnie na oszczędzanie energii elektrycznej. Osoba obsługująca piec, pomoc kuchenna, kucharz czy szef kuchni, mogą wybierać spośród pięciu prędkości przepływu ciepła. Piec konwekcyjno-parowy świetnie nadaje się do przygotowywania potraw na bazie drobiu, ryb, ziemniaków, jaj, jak również do przyrządzania słodkości. Ciekawą opcją jest możliwość zapisania w pamięci aż 500 przepisów. Gotowanie sous vide w zakresie od 30ºC do 100ºC na pewno zadowoli wielu szefów kuchni. Za sprawą swobodnej regulacji wilgotności można ograniczyć wysychanie potraw. Po intensywnej pracy przychodzi czas na sprzątanie. Z pomocą przychodzi automatyczny system myjący. Patrząc na zakres możliwości tego pieca konwekcyjno-parowego łatwo dojść do wniosku, że zdecydowanie jest on wart swojej ceny.
 

Wersja budżetowa dla małych lokali gastronomicznych – piec konwekcyjno-parowy Lina Basic

Prowadzisz małą burgerownię czy lokal z zapiekankami? Masz ograniczony budżet, ale mimo to chcesz postawić na dobre, niezawodne rozwiązanie? Mamy dla Ciebie rozwiązanie! Piec konwekcyjno-parowy Lina Basic świetnie sprawdza się w przypadku małych, startujących biznesów. Wiąże się ze zdecydowanie niższym progiem wejścia niż zaawansowane urządzenia, warte 20 tysięcy złotych i więcej. Piec konwekcyjno-parowy Lina Basic charakteryzuje się wykonaniem z wysokiej jakości stali nierdzewnej, działaniem w zakresie od 0 do 2300 stopni Celsjusza, timerem pracującym maksymalnie do 120 minut oraz sterowaniem manualnym. Jest idealny do zapiekania bułek oraz mięs. Piec konwekcyjno-parowy wyposażono w dwie grzałki oraz podwójną szybę. Pracuje z mocą równą 2600 W.
 
Podsumowując, piec konwekcyjno-parowy znajduje wszechstronne zastosowanie – zarówno w małych burgerowniach i punktach gastronomicznych, jak również w renomowanych, dużych restauracjach czy firmach cateringowych. Daje możliwość przygotowania potraw z odrobiną tłuszczu, zdrowych i smacznych. Właściwa eksploatacja gwarantuje niską awaryjność urządzenia.

Redakcja poleca

Kamera na Marinę w Giżycku Giżycko - widok na marinę i molo Widok na deptak w Dziwnówku Dziwnówek - widok na deptak Widok na centrum Karpacza, kawiarnie, sklepy, restauracje i deptak. Karpacz - widok na deptak  Widok live z kamery skierowanej na ul. Konstytucji 3 Maja pełniącej rolę deptaka w Karpaczu. Dużego kompleksu turystyczno-rekreacyjnego położonego w dolinie rzeki Łomnicy u stóp najwyższej góry Karkonoszy - Śnieżki (1603 m n.p.m.).Karpacz jako osada został założony przez masowo przybywających w te tereny poszukiwaczy złota już w XII wieku. Natomiast prawami miejskimi może się poszczycić dopiero od 1960 r. Współcześnie przyciąga rzesze turystów chcących wypocząć tu aktywnie przez cały rok. Latem jest to idealne miejsce do wycieczek pieszych, jak i rowerowych. Zimą to centrum narciarstwa zjazdowego i biegowego. Na samym deptaku można skorzystać z mnogiej oferty hoteli, pensjonatów, restauracji, sklepów z pamiątkami i innych atrakcji. Miasto oraz okolice są pełne muzeów a także punktów widokowych. Warto choćby zajrzeć do unikatowego na naszych ziemiach zabytku skandynawskiej architektury z XII wieku - Świątyni Wang.W rejonie centrum Karpacza w okresie zimowym działa kilka rodzinnych stoków (np. Stok Narciarski Maciuś Karpacz) ale turyści mogą liczyć także na większe ośrodki narciarskie w okolicy, takie jak: Stacja Narciarska Winterpol Karpacz Biały Jar czy Karpacz Ski Arena.Przyjeżdżając w pełne temperamentu Karkonosze, warto sprawdzić prognozę pogody oraz nasze transmisje online - sprawdź panoramiczne ujęcie miasta. Kamera Zakopane na żywo widok na deptak Krupówki Dolne - widok na deptak Widok na centrum Krynicy-Zdroju deptak, ścieżka, drzewa. Krynica-Zdrój - widok na deptak Widok z Kamery na deptak w REWALU na żywo REWAL - widok na deptak  Internetowa kamera z widokiem online na niezwykle popularny Plac Wielorybów oraz platformę widokową nad plażą w miejscowości Rewal. Po środku skweru widzimy dwie majestatyczne i nie małe rzeźby o kształtach wielorybów tworzące znak rozpoznawalny miasta. Pomysł na tak ciekawą wizytówkę tego ośrodka wakacyjnego nie wziął się jednak znikąd. Zainspirowano się tutaj między innymi miejscową legendą z XVIII wieku o wyłowieniu wieloryba z Bałtyku przez lokalnych rybaków. Nieco dalej, po lewej stronie dostrzegamy już wymieniony wcześniej punkt widokowy z zejściem na plażę. Nie jest on może tak wysoki jak ten w Trzęsaczu, lecz widok jaki oferuje jest równie nadzwyczajny. Będąc w Rewalu jest to wręcz obowiązek pojawić w tym miejscu i zerknąć na rozległe wody Morza Bałtyckiego, szczególnie o zachodzie słońca. Zerknij z nami też na plażę z wspomnianej platformy w Rewalu, Trzęsaczu czy prosto z kąpieliska w Niechorzu. Są to niepodważalnie bardzo atrakcyjne okolice do letniego wypoczynku. Przed odwiedzinami koniecznie sprawdź prognozę pogody w Rewalu. Widok na deptak w malowniczym miasteczku w Wejherowie. Wejherowo - widok na deptak Widok z Kamery na deptak w WIŚLE na żywo WISŁA - widok na deptak

TOP 5

Waszych ulubionych kamer

Zobacz również

Kamera a z niej obraz na drewniane molo w Sopocie.

SOPOT - widok z molo

WebCamera Media Sp. z o.o.
ul. św. Filipa 23/4
31-150 Kraków

tel. +48 12 442 01 86

webcamera@webcamera.pl

"WEBCAMERA.PL"
ul. Floriańska 9A
34-120 Andrychów