Wybieramy dobry piec konwekcyjno-parowy do restauracji

  

Przymierzasz się do otwarcia własnej restauracji? Poszukujesz solidnego i niezawodnego sprzętu, który wesprze pracę Twojej załogi? Zobacz, jaki piec konwekcyjno-parowy sprawdzi się w Twoim biznesie. Poznaj aspekty, które warto wziąć pod uwagę, decydując się na jego zakup.

 
Zobacz, jaki piec konwekcyjno-parowy sprawdzi się w Twoim biznesie.

zdjęcie przesłane przez reklamodawcę

Piec konwekcyjno-parowy – jakie są jego największe zalety?

Do największych zalet płynących z codziennego stosowania pieców konwekcyjno-parowych znajduje się:

-wsparcie w pracy – piec konwekcyjno-parowy wspiera kucharza w codziennej pracy, odciąża go i pozwala zaoszczędzić czas – zwłaszcza gdy przed zespołem obiad dla 60 osób;

-duża oszczędność – nie tylko energii, ale również wody (nawet do 40%); piec konwekcyjno-parowy ogranicza czas niezbędny do obróbki termicznej;

-ograniczenie zastosowania tłuszczu – dania są zdrowsze i lżejsze dla wątroby; w piecu konwekcyjnym ilość zastosowanego tłuszczu jest symboliczna w porównaniu z tradycyjnym smażeniem;

-zastąpienie kilku urządzeń jednym – wiele funkcji pozwala ograniczyć liczbę urządzeń stawianych w kuchni i odzyskać cenną przestrzeń;

-pamięć przepisów – wbudowany system pozwala wpisać w pamięć nawet kilkaset przepisów;

-automatyczny system myjący – wspiera załogę w utrzymaniu urządzenia w czystości;
 

Piec Professional „NEPTUN” – średniobudżetowa opcja o wszechstronnych właściwościach

Poszukujesz uniwersalnego sprzętu, który pozwoli Ci nie tylko piec, smażyć i grillować, ale także gotować na parze, rozmrażać, blanszować i dusić potrawy? Do Twojej restauracji może świetnie się sprawdzić piec Professional „Neptun”, dostępny w sklepie internetowym GastroProdukt.pl. Urządzenie składa się z 6 pojemnych półek. Piec konwekcyjno-parowy ma wyprofilowane łopatki wentylatora z autorewersem. Cechuje go optymalny rozkład temperatury w komorze. Elektroniczny panel dotykowy z wbudowanymi dziewięcioma programami ułatwia obsługę. Za bezpieczeństwo odpowiada podwójna szyba atermiczna. Łatwo kontrolować optycznie poziom pieczenia dzięki lampom halogenowym zamontowanym wewnątrz pieca. Trzy tryby pracy, takie jak para, gorące powietrze lub miks obu, wspierają dopasowanie warunków pieczenia do rodzaju potrawy. Moc działania wynosi 7,65 kW.
 
Do Twojej restauracji może świetnie się sprawdzić piec Professional „Neptun”, dostępny w sklepie internetowym GastroProdukt.pl.

zdjęcie przesłane przez reklamodawcę


Piec konwekcyjno-parowy z półki premium – produkt z linii GOURMET STAR 2 621 

Masz większy budżet i zależy Ci na zakupie pieca konwekcyjno-parowego klasy premium? Świetnym wyjściem będzie produkt z linii Gourmet Star 2 621, wykonany ze stali nierdzewnej, o mocy 17,5 kW. Wyposażony w szereg praktycznych funkcji stanowi jeden z chętniej nabywanych sprzętów. Elektronicznie sterowany system wtrysku wody do komory pieca stanowi jego cechę rozpoznawczą. Opcja rozpylania wody za pośrednictwem dyszy pozwala uzyskać mgiełkę. Istotna jest także możliwość nagrzania komory jeszcze przed wystartowaniem z gotowaniem. Za zakupem tego pieca przemawia bogaty wybór trybów pieczenia jak również wygodny dotykowy panel sterowania LCD. Nowoczesna forma sterowania uprzyjemnia proces przygotowywania potraw. Specjalna powłoka na szkle ogranicza straty ciepła w czasie pieczenia i poprawia parametry izolacji termicznej. Wpływa również pozytywnie na oszczędzanie energii elektrycznej. Osoba obsługująca piec, pomoc kuchenna, kucharz czy szef kuchni, mogą wybierać spośród pięciu prędkości przepływu ciepła. Piec konwekcyjno-parowy świetnie nadaje się do przygotowywania potraw na bazie drobiu, ryb, ziemniaków, jaj, jak również do przyrządzania słodkości. Ciekawą opcją jest możliwość zapisania w pamięci aż 500 przepisów. Gotowanie sous vide w zakresie od 30ºC do 100ºC na pewno zadowoli wielu szefów kuchni. Za sprawą swobodnej regulacji wilgotności można ograniczyć wysychanie potraw. Po intensywnej pracy przychodzi czas na sprzątanie. Z pomocą przychodzi automatyczny system myjący. Patrząc na zakres możliwości tego pieca konwekcyjno-parowego łatwo dojść do wniosku, że zdecydowanie jest on wart swojej ceny.
 

Wersja budżetowa dla małych lokali gastronomicznych – piec konwekcyjno-parowy Lina Basic

Prowadzisz małą burgerownię czy lokal z zapiekankami? Masz ograniczony budżet, ale mimo to chcesz postawić na dobre, niezawodne rozwiązanie? Mamy dla Ciebie rozwiązanie! Piec konwekcyjno-parowy Lina Basic świetnie sprawdza się w przypadku małych, startujących biznesów. Wiąże się ze zdecydowanie niższym progiem wejścia niż zaawansowane urządzenia, warte 20 tysięcy złotych i więcej. Piec konwekcyjno-parowy Lina Basic charakteryzuje się wykonaniem z wysokiej jakości stali nierdzewnej, działaniem w zakresie od 0 do 2300 stopni Celsjusza, timerem pracującym maksymalnie do 120 minut oraz sterowaniem manualnym. Jest idealny do zapiekania bułek oraz mięs. Piec konwekcyjno-parowy wyposażono w dwie grzałki oraz podwójną szybę. Pracuje z mocą równą 2600 W.
 
Podsumowując, piec konwekcyjno-parowy znajduje wszechstronne zastosowanie – zarówno w małych burgerowniach i punktach gastronomicznych, jak również w renomowanych, dużych restauracjach czy firmach cateringowych. Daje możliwość przygotowania potraw z odrobiną tłuszczu, zdrowych i smacznych. Właściwa eksploatacja gwarantuje niską awaryjność urządzenia.

Redakcja poleca

Widok na górną część stacji narciarskiej Ski&Sun. Ski&Sun - Świeradów Zdrój Widok na stok Grapa Litwinka Grapa Litwinka Czarna Góra BANIA SKI - widok na trasę zjazdową, kolej krzesełkową i narciarzy Bania Stok - Białka Tatrzańska  Kamera obrotowa z widokiem na stok Ośrodka Narciarskiego Bania Ski w Białce Tatrzańskiej. Obiekt dysponuje 4-osobową koleją linową, wyciągami taśmowymi i orczykowym dla dzieci. Doskonale przygotowany i utrzymany stok pozwala na rodzinny, aktywny wypoczynek na Podhalu. Sprawdź warunki pogodowe i narciarskie na żywo ze stoków w Polsce, okiem kamer. Widok z dolnej stacji Szczyrk Mountain Resort w Solisku SZCZYRK MOUNTAIN RESORT - SOLISKO Widok na kolej i panoramę Tatr z Ośrodka Narciarskiego MAŁE CICHE. Małe Ciche - panorama Ski Suche - widok z górnej stacji ośrodka narciarskiego Ski Suche - widok z górnej stacji  Widok online z górnej stacji wyciągu krzesełkowego SkiSuche. Ski Suche koło Poronina to stacja narciarska przyjazna rodzinie. Oferuje czteroosobową kolej krzesełkową, a dla dzieci taśmę i mały wyciąg orczykowy w ramach Oślej Łączki. Trasy narciarskie o różnym stopniu trudności są na bieżąco dośnieżane oraz ratrakowane. Ponadto na terenie kompleksu można skorzystać z usług wypożyczalni, dwóch szkółek narciarskich i karczmy. Planujesz zimę w górach w okolicy Poronina? Sprawdź na naszej stronie aktualne warunki narciarskie na stokach Podhala. Śledź warunki narciarskie w Wiśle Nowa Osada. Nowa Osada-ski w Wiśle Widok na Marinę w Gdyni i nabrzeże młodych żeglarzy z kamery. GDYNIA - widok na Przystań Jachtową Widok na Monciak w Sopocie. SOPOT - widok na Monciak  Najpopularniejszy deptak w Sopocie na żywo. Potocznie zwany Monciak, czyli ulica Bohaterów Monte Cassino. Ulica, która tętni życiem od świtu do nocy. Z tego ujęcia zobaczymy też drewniane Molo w Sopocie, Skwer Kuracyjny i popularne hotele. Deptak obserwujemy z kamery umieszczonej na latarni morskiej w Sopocie, gdzie o własnych siłach można wyjść i podziwiać panoramę miasta i Zatoki Gdańskiej. Prezentujemy także ujęcia na bardzo charakterystyczny obiekt dla tej miejscowości, a wręcz wizytówkę miasta – Molo im. Jana Pawła II w Sopocie. Jest to najdłuższe drewniane molo nad Morzem Bałtyckim i niewątpliwie największa atrakcja turystyczna. Dzięki tej transmisji możemy zobaczyć go w całej okazałości. Część spacerowa mola ciągnie się na długość 511,5 metrów, z czego 458 metrów wchodzi w wody Zatoki Gdańskiej. Przy tym obiekcie działa także marina „Molo” dla jachtów i łodzi motorowych.Część lądowa czyli Skwer Kuracyjny, na terenie którego umiejscowione są: muszla koncertowa, latarnia morska, fontanna oraz liczne stoiska z pamiątkami i bursztynem. Okazały budynek między molem, a Monciakiem to Dom Zdrojowy, gdzie funkcjonuje między innymi informacja turystyczna, SPA, Państwowa Galeria Sztuki, restauracje i inne lokale usługowe. Tuż obok, a właściwie przylegle do niego, wykonany w podobnym stylu jest pięciogwiazdkowy hotel. Widoczna na transmisji plaża rozciągająca się w stronę Gdyni zakończona jest Klifem Orłowskim na horyzoncie. Widok na centrum Karpacza, kawiarnie, sklepy, restauracje i deptak. Karpacz - widok na deptak Ulubiony deptak turystów w Zakopanem. KRUPÓWKI - deptak Live

TOP 5

Waszych ulubionych kamer

WebCamera Media Sp. z o.o.
ul. św. Filipa 23/4
31-150 Kraków

tel. +48 12 442 01 86

webcamera@webcamera.pl

"WEBCAMERA.PL"
ul. Floriańska 9A
34-120 Andrychów